Ανατολικό Πήλιο - Προορισμός για όλους
greek english

ΠΑΠΑ ΝΕΡΟ

Το Παπά Νερό είναι ο δεύτερος παραλιακός οικισμός του Μουρεσίου. Για την ονομασία του υπάρχουν δύο εκδοχές. Κατά τη μία η ονομασία προέρχεται από μία ομώνυμη πηγή στη περιοχή “Τρύπια Πέτρα” και κατά την άλλη η ονομασία οφείλεται στο πνιγμό ενός παπά σε εκείνη την περιοχή. Στο Παπά Νερό λέγεται ότι έγινε ο γάμος του Πηλέα με τη Νηρηίδα Θέτιδα.

Πρόκειται για ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό στους τουρίστες , καθώς διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες παραλίες του Πηλίου. Η παραλία Παπά Νερό είναι οργανωμένη και έχει βραβευθεί με γαλάζια σημαία. Στην περιοχή υπάρχει επίσης οργανωμένο camping και οι παιδικές κατασκηνώσεις της ΧΑΝ .

Στο Παπά Νερό έχει οικοδομηθεί η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου. Τον προαύλιο της χώρο κοσμούν μια πανέμορφη πλατεία κατάφυτη με πλατάνια καθώς και το θέατρο ΑΡΙΩΝ στο οποίο κάθε χρόνο αναβιώνει το έθιμο του Κλύδωνα.

Πλάι στο Παπά Νερό υπάρχει ο δημοφιλέστερος καλοκαιρινός προορισμός του Αν. Πηλίου , ο Άγιος Ιωάννης, με τον όποιο συνδέεται με το ξύλινο γεφυράκι του Ροβοάμ και τη πανέμορφη τοξωτή γέφυρα .