Ανατολικό Πήλιο - Προορισμός για όλους
greek english

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο Άγιος Ιωάννης αποτελεί αναμφισβήτητα τον δημοφιλέστερο καλοκαιρινό τουριστικό προορισμό του Ανατολικού Πηλίου. Σε αυτό συντελούν η γεωγραφική του θέση, η απαράμιλλη φυσική ομορφιά του, τα πεντακάθαρα νερά του Αιγαίου, η υπέροχη παραλία του, το πανέμορφο και ιστορικό λιμανάκι, αλλά και οι σύγχρονες υποδομές του.

Πιο αναλυτικά ο Άγιος Ιωάννης είναι ο παραθαλάσσιος οικισμός του Αγίου Δημητρίου. Απέχει μόλις 55 χιλ. από το Βόλο και έχει πρόσβαση από το χωριό του Αγίου Δημητρίου αλλά και από το χωριό του Μουρεσίου. Δεξιά και αριστερά πλαισιώνεται από τις υπέροχες παραλίες Παπά Νερό και Πλάκα.

Φτάνοντας κανείς στον Άγιο Ιωάννη διασχίζοντας τη περιφερειακή οδό συναντά το ποτάμι που χωρίζει τον Άγιο Ιωάννη από το Μούρεσι. Εκεί υπάρχει η παλιά ξύλινη γέφυρα του Ροβοάμ , ενώ σε χαμηλότερο σημείο, εκεί όπου το ποτάμι εκβάλλει στη θάλασσα υπάρχει η καινούρια τοξωτή πεζογέφυρα όπου ενώνει τον Άγιο Ιωάννη με την παραλία του Παπά Νερό. Από το μεγάλο χώρο στάθμευσης μπαίνοντας στον Άγιο Ιωάννη ξεκινά η παραλιακή οδός του οικισμού όπου από τη μια πλευρά εκτείνεται η πανέμορφη και μεγάλη σε μήκος παραλία και από την άλλη οι τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής. Έτσι, οι επισκέπτες είτε βρίσκονται σε κατάλυμα, είτε σε εστιατόριο , είτε σε καφετέρια πάντα έχουν τη δυνατότητα να αγναντεύουν το γαλάζιο της θάλασσας. Η παραλιακή οδός καταλήγει στο λιμάνι , από όπου υπάρχει ένα μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία της Πλάκας.

Η παραλία του Αγίου Ιωάννη με την υπέροχη αμμουδιά και τα υπέροχα νερά του Αιγαίου είναι οργανωμένη και έχει βραβευθεί με γαλάζια σημαία. Λόγω της έκτασής της ενδείκνυται τόσο για κολύμπι όσο και για άλλα θαλάσσια σπορ. Κολυμπώντας στα υπέροχα νερά οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν την υπέροχη θέα της θάλασσας αλλά και του βουνού!

Το λιμανάκι του Αγίου Ιωάννη υπήρξε σημαντικής σημασίας στα παλιότερα χρόνια , καθώς αποτελούσε εμπορικό κέντρο της περιοχής. Από αυτό διοχετεύονταν τα προϊόντα της ευρύτερης περιοχής στη Σμύρνη , στην Αλεξάνδρεια, στη Κύπρο, στην Κωνσταντινούπολη. Το λιμάνι έχει επισκευαστεί κατά καιρούς αρκετές φορές, ενώ μέχρι πριν λίγα χρόνια εξυπηρετούσε την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τις Σποράδες, τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη. Σήμερα αποτελεί αγκυροβόλι καϊκιών, βαρκών και σκαφών ντόπιων και ξένων. Από εκεί υπάρχει η δυνατότητα στους τουρίστες να νοικιάσουν κάποιο σκάφος ώστε να ταξιδέψουν δια θαλάσσης στις κοντινές παραλίες ή στις υποθαλάσσιες σπηλιές της περιοχής.

Στον Άγιο Ιωάννη υπάρχει ο Ναός της Αναλήψεως του Κυρίου, με την κατάφυση πλατεία, στην οποία κάθε χρόνο λαμβάνουν χώρα διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις βιβλίων κ.α.

Ο Άγιος Ιωάννης με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του και τις προηγμένες τουριστικές υποδομές του μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις των τουριστών κάθε ηλικίας.