Ανατολικό Πήλιο - Προορισμός για όλους
greek english

ΠΟΥΡΙ

Το Πουρί είναι ένα μικρό χωριό βόρεια της Ζαγοράς και μέχρι το 1850 αποτελούσε συνοικία της, έκτοτε είναι αυτόνομη κοινότητα. Είναι ένα πανέμορφο γραφικό χωριό, με υπέροχη θέα σε βουνό και θάλασσα. Πολλοί το αποκαλούν “μπαλκόνι του Πηλίου”, καθώς από το χωριό διακρίνονται οι Βόρειες Σποράδες και η Χαλκιδική. Βρίσκεται σε απόσταση 51 χιλιομέτρων από το Βόλο και 6 χιλ. από τη Ζαγορά.

Οι κάτοικοί του παραδοσιακά ήταν ναυτικοί και σε αυτούς αποδίδονται η ανακαίνιση του ναού του Αγίου Δημητρίου, έργα υποδομής όπως γεφύρια , καλντερίμια κ.α.

Το Πουρί διαθέτει μια πανέμορφη αμφιθεατρική πλατεία τριών επιπέδων, στην οποία βρίσκεται η τρίκλητη βασιλική του Αγίου Δημητρίου.

Στη περιοχή ξεχωρίζουν επίσης τα πέτρινα γεφύρια και τα εξωκλήσια όπως του Αγίου Αθανασίου φιλοτεχνημένο με μοναδικές αγιογραφίες του 17ου αι. , το εξωκλήσι των Αγίων Πάντων και το εξωκλήσι του Αη Γιαννάκη στην Ελίτσα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι θαλάσσιες σπηλιές της περιοχής.
Σε πολύ μικρή απόσταση από το χωριό βρίσκονται οι παραλίες Ελίτσα, Οβριός και Ανάληψη ΄ή αλλιώς Πλυμάρι.

Τέλος η περιοχή είναι γνωστή για το υπέροχο φαγητό αλλά και για τις υπέροχες διαδρομές για πεζοπορία όπως Πουρί – Ανάληψη – Χορευτό, Πουρί – Παλιά Μιτζέλα – Βένετο, Πουρί – Αγία Μαρίνα – Λαγωνίκα.