Ανατολικό Πήλιο - Προορισμός για όλους
greek english

Τελευταία Νέα

Συστήματα πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στην παραλία του Αι -Γιάννη και στο Χορευτό

02/08/2018

Συστήματα πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στην παραλία του Αι -Γιάννη και στο Χορευτό Συστήματα πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στην παραλία του Αι -Γιάννη και στο Χορευτό Συστήματα πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στην παραλία του Αι -Γιάννη και στο Χορευτό Συστήματα πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στην παραλία του Αι -Γιάννη και στο Χορευτό

Ένα πρωτοποριακό σύστημα πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα σε παραλίες, εγκατέστησε ο Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου, πιλοτικά σε Αι - Γιάννη και Χορευτό.

Προσηλωμένος στον κεντρικό στόχο της προνοιακής πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία και προκειμένου να τους προσφέρεται μια καλύτερη καθημερινότητα μέσα από την ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή τους στα κοινωνικά αγαθά, ο Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου ανέπτυξε δύο συστήματα που εξυπηρετούν την πρόσβαση και μπορούν εύκολα να ανακληθούν, καθώς δεν απαιτούν μόνιμη εγκατάσταση.

Με τα ειδικά οχήματα και τους διαδρόμους που αναπτύσσονται στις αμμουδιές, δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες με αναπηρία να απολαμβάνουν τη θάλασσα και το κολύμπι, το οποίο εκτός από δικαίωμα αποτελεί και ανάγκη, καθώς η θαλασσοθεραπεία αποτελεί ενδεδειγμένη μέθοδο αποκατάστασης ασθενών με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα.

"Με όλες μας τις δυνάμεις, στηρίζουμε τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα και προσπαθούμε να τους διασφαλίσουμε καλύτερη ποιότητα ζωής. Με ευαισθησία και ανθρώπινο πρόσωπο, επιδιώκουμε οι θαυμάσιες παραλίες μας να είναι ανοιχτές και φιλόξενες για όλους.

Το σύστημα που αναπτύξαμε πιλοτικά σε δύο παραλίες, προορίζεται για να παρέχει σε κινητικά ανάπηρους ή σε άτομα τα οποία εν γένει είναι περιορισμένης κινητικότητας, τη δυνατότητα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, χωρίς όμως να γίνεται δυσχερής η διέλευση των υπόλοιπων επισκεπτών – χρηστών.

Επίσης το σύστημα ανακαλείται εύκολα, δεν επιφέρει αλλοιώσεις στο περιβάλλον, ούτε έχει μόνιμες επιπτώσεις σε αυτό.

Θα συνεχίσουμε, καταλήγει ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης, την αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών στις παραλίες του Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου, ώστε το Πήλιο να εξακολουθήσει να αποτελεί αγαπημένο, σύγχρονο, ασφαλή τουριστικό προορισμό."