Ανατολικό Πήλιο - Προορισμός για όλους
greek english

Blog

Ζαγορά Πηλίου

06/12/2015

Η Ζαγορά είναι το μεγαλύτερο και ιστορικότερο χωριό του Ανατολικού Πηλίου. Απέχει 47 χιλιόμετρα από το Βόλο και έτσι όπως όπως είναι απλωμένο στην καταπράσινη και ηλιόλουστη πλαγιά του, χωρισμένο στις τέσσερις μεγάλες συνοικίες (Αγία Παρασκευή ή Περαχώρα, Αγία Κυριακή, Άγιο Γεώργιο, Σωτήρα), δίνει την εντύπωση στον επισκέπτη που το βλέπει από απέναντι πως πρόκειται για ένα συγκρότημα τεσσάρων χωριών.

Η Ζαγορά είναι ένα παλιό χωριό με μεγάλη ανάπτυξη και άνθιση κατά το Μεσαίωνα, ενώ κατά τον 17ο και 18ο αιώνα υπήρξε σημαντικό κέντρο συναλλαγών, βιοτεχνιών και πολιτιστικό κέντρο. Εδώ βρίσκεται και το "Ελληνομουσείο", ένα σχολείο-οικοτροφείο υψηλής εκπαίδευσης, όπου λέγεται ότι μαθήτευσε και ο Ρήγας Φεραίος. Ιδανικός τρόπος διακοπών όλο τον χρόνο, η Ζαγορά προσφέρει στους επισκέπτες μία αυθεντική πηλιορείτικη εμπειρία καθώς παραμένει γραφική, αναλλοίωτη από τον τουρισμό και περιβάλλεται από μοναδική φύση. Από το χωριό δε λείπουν όμως και οι απαραίτητες υποδομές, όπως περιποιημένα παραδοσιακά καταλύματα και ταβέρνες με τοπικές σπεσιαλιτέ για την άνετη και ευχάριστη διαμονή σας.

Επισκεφτείτε τη βιβλιοθήκη του χωριού με τις πολύτιμες συλλογές βιβλίων καθώς και τις εκκλησίες και τα ξωκλήσια της περιοχής με ενδιαφέρουσες προ-βυζαντινές εικόνες και τοιχογραφίες. Κάντε τη βόλτα σας στις συνοικίες του χωριού και απολαύστε τη μαγεία της φύσης σε όλο της το μεγαλείο. Επισκεφτείτε το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου το χειμώνα ενώ το καλοκαίρι κολυμπήσετε στις κοντινές παραλίες του Χορευτού, των Αγίων Σαράντα, του Οβρυού και της Ελίτσας. Φεύγοντας από τη Ζαγορά μην παραλείψετε να γεμίσετε το καλάθι σας με καλούδια της περιοχής, όπως γλυκά του κουταλιού, βότανα και τα φημισμένα κατακόκκινα και ζουμερά μήλα Ζαγοράς.